Organisatie

Yvonne

Organisator & Danseres

Dansen is mijn uitlaatklep. Vroeger zat ik op jazzballet, daarna stijldansen en rond mijn 21e dansen op festivals. Op die festivals merkte dat ik helemaal niet zou hou van het sociale aspect, het geklets. Ik hou meer van het meeslepende wat muziek heeft die jou mee kan nemen op een droom wereld. Mee gaan op het ritme van de muziek.. ritme van het leven! 

Toen ik voor het eerst op een Ecstatic dans avond kwam was ik zo blij dat ik op mijn blote voeten kon dansen zonder dat iemand mij gek aan keek, want dat was daar ’normaal’! Ik voelde me verliefd en tegelijkertijd voelde ik ook zenuwen, want nu mocht ik dansen zónder te praten, dan is het contact met jezelf en de ander wel anders..  Het bijzondere ervan, je voelt enorm veel in je lichaam en hoofd gebeuren. Wauw! Exiting! Leerzaam!

Niet meer verstoppen van alle emoties én verhalen of onzinnig kletsen, gewoon loslaten op de dansvloer, zowel wild als kwetsbaar. Een van mijn mooiste momenten was toen ik nog twijfelde over de liefde voor mijn vriendje. Op een avond stapte ik de Ecstatic dans vloer op en daar maakte ik kennis met mijn hart en ideeën over hem en was binnen no time weer in mijn echte eigen gevoel – overduidelijk verliefd!

Dansen heelt en geeft inzicht, juist als je die comfort zone wat vergroot. In de toekomst zie ik het voor mij dat Ecstatic Leeuwarden zijn eigen label heeft, een unieke avond met intense muziek ervaring, live muziek en hartverwarmende meditaties/ceremonies. Daarom ben ik dan ook heel erg blij met ons lieve team, iedereen zal zijn kwaliteiten gaat inzetten om jou vanuit de stilte in beweging te brengen. 

Mika

Ceremonieleider & muzikant

“Ga je mee dansen?” Ik antwoordde: “Ehm. Nee.” Begrijp me niet verkeerd: ik HOUD van dans! Maar ik houd niet zo van veel lawaai, felle flitslichten en drinkende lieden die het geluid van de muziek proberen te overstemmen.

De muziek voelen in je lichaam, dat is waar de dans voor mij over gaat. Dat is dus wat ik zei tegen Martin, de allereerste keer dat we elkaar ontmoetten. Hij legde het concept van Ecstatic Dance uit: twee uren dansen op blote voeten, niet praten en als je dorst hebt, drink je thee.

HEU? DAT HET BESTAAT!

En zo ging ik dus toch met hem mee naar Groningen. Daar ontmoette ik een prachtige groep mensen die allemaal vanuit hun ziel dansten. Zelf begon ik met een yogahouding, childpose, om te landen. En toen kwam ik omhoog, voelde mijn lichaam, voelde de muziek en… danste.

Ik danste als nooit tevoren. VOLLEDIG VRIJ! Zonder na te denken. Puur vanuit mijn hart en ziel.

Precies dat is de plek geweest waar Martin en ik met elkaar verbonden. In die dans. In die energie. We kwamen samen en alles was energie, spirit en pure liefde. Het bracht me terug bij mijzelf. De dans bracht me terug bij mijn spirit.

Ik voel me diep dankbaar en vind het echt SUPERCOOL dat we twee jaar later de mogelijkheid hebben gecreëerd om in Leeuwarden Ecstatic Dance te brengen, met een fantastisch team. En om ook nog eens mijn man te zien opbloeien als DJ, een langgekoesterde wens van hem, is echt zo mooi! Zijn eigen muziek erbij maakt het verhaal rond. Dit is niet alleen voor mij een cadeau, maar ik zie: voor velen ❤

Martin

DJ & muzikant

Als klein jongetje zat ik op mijn vaders voet als hij gitaar speelde, en hij met zijn voet het ritme aangaf. Dit moet een imprint bij me hebben achtergelaten, in elk geval een goed gevoel voor ritme. Thuis stond altijd een radio aan. Muziek was en is nog steeds de rode draad door mijn dag en mijn leven.

Toen ik later zelf gitarist werd, maakte ik een reis door alle stijlen en soorten muziek. Blues, rock, metal, klassiek, trance, elektronica, new-age en psytrance om maar eens een paar te noemen.

Voor mij is muziek gekristalliseerde tijd. Net als een kristal, is er een orde, ritme en harmony in de structuur. En elke structuur heeft een kleur, textuur en karakteristieke eigenschappen.

Als muzikant en producer wil ik ritme, harmonie en structuur samenbrengen in kleine edelstenen voor het oor. Die steentjes vinden hun weg naar de genen die ze willen ontvangen.

In 2014 ontdekte is Ecstatic Dance. Het was thuiskomen. Alsof een bos losse draden ineens goed verbonden werd. Ik wist dat ik een muzikant was, maar ik ontdekte de danser in mijzelf. Het volgen van wat er ook komt, bewegen wat er wil bewegen. En zo kwam er een nieuwe droom: ooit als Ecstatic DJ muziek te brengen…

Begin 2019 ontmoetten zes zielen elkaar, met elk de wens om Ecstatic Dance naar ‘onze stad’ Leeuwarden te brengen. Ieder van ons brengt zijn of haar unieke gave mee, en samen zijn we groter dan de som der delen. Met veel plezier organiseren we de avonden in Leeuwarden, en we hopen je eens te ontmoeten op de dansvloer!

Linda

Ceremonieleider

Ik hou van dansen vanwege de vrijheid die het me geeft om mezelf te uiten op mijn eigen manier. Toen ik voor het eerst Ecstatic Dance mee maakte gaf het me zo’n gevoel van ontspanning, maar ook plezier en af en toe zelfs extase. Ik wist ik meteen dat ik er meer mee wilde.

Daarom deed ik in 2018 een cursus bij de School of Ecstatic Movement zodat ik leerde hoe ik anderen ook mee kan nemen in deze bijzondere reis.

Lance

Visual Artist

Dans is voor mij als het maken van een kunstwerk. Je begint met een leeg canvas en dan vul ik het met de bewegingen die ik maak. Wanneer ik dans én wanneer ik mijn kunst maak, voel ik me vrij in de bewegingen, een sterke focus in het moment en ik voel me heerlijk. Dans geeft me energie en verbindt me met mijn lichaam. Dans brengt me nieuwe ideeënen inspiratie voor mijn kunst.

Ik werk als visionairy artist, illustrator, and grafisch ontwerper. Ik word geïnspireerd door psychedelishe kunst, concept art, boeddhistische kunst, hindoeïstische kunst en de kunst van de aboriginals. Al deze stijlen combineer ik in mijn eigen kleurrijke decoratieve stijl.

Ik ben vaak naar Ecstatic Dance in Groningen geweest. Om nu met een fantastische groep mensen in Leeuwarden de Ecstatic feestjes te organiseren, daar word ik heel blij van!

Ben je nieuwsgierig naar mijn kunst? Je kunt enkele werken zien op deze website, maar ook aan de muren van de danslocatie, de DJ-Booth. Hieronder vind je de links naar mijn websites.

Benno

Drummer & spaceholder

Muziek verbindt. Zelf ben ik drummer en als ik achter m’n drumstel zit, kom ik mentaal helemaal tot rust terwijl het fysiek juist inspannend is.

Bij Ecstatic Dance is het een soortgelijk gevoel. Ik hou ervan om met een groep iets moois op te zetten en Ecstatic Dance Leeuwarden is een fijne groep, dus dat zit wel goed.

Een woord wat me aanspreekt is ‘Meraki’. Dat betekent dat je een stukje van je ziel stopt in hetgeen wat je creëert. Dit heb ik gedaan bij het maken van mijn eigen trommels. Deze worden wellicht in de toekomst gebruikt bij live muziek tijdens de dans.

Vrijwilligers

Klaske

David

Iris

Marilou

Steven

Nynke